Transport

Trein

Op de luchthaven van Brussel zijn er nationale en internationale treinen. Het station ligt op niveau -1 in de terminal voor een vertrek vanaf Brussels Airport. Zie voor aankomsten: Arrivals Brussels Airport

Internationale treinen
Treinen reizen naar veel grote steden in Nederland, zoals Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. De reistijd bedraagt ​​tussen de 1.30 uur en 3 uur, afhankelijk van de bestemming.
Een andere mogelijkheid is naar Brussel Midi Station, waar reizen naar Keulen (Duitsland), Parijs (Frankrijk), Lille (Frankrijk) of Londen (Verenigd Koninkrijk).

Nationale treinen
Brussels luchthaven verbindt zich met andere treinstations langs de stad: Noord, Midden en Midi. In de weekenden zijn er treinen die vanuit Luxemburg, Schuman en Etterbeek naar de luchthaven van Brussel gaan. Er zijn verschillende routes en alternatieven om verschillende treinstations langs België te bereiken. Voor meer informatie kunt u terecht op: Belgian Railways Website

Bus

Het busstation op de luchthaven van Brussel bevindt zich op niveau 0 waar er drie verschillende platforms zijn die worden gebruikt door: De Lijn, MIVB / STIB en Antwerpen-Brussels Airport Express.

De Lijn
Lijnen 272 en 471: bussen gaan naar het station van Brussel Noord.
Lijnen 272, 471 en 620 gaan naar de NAVO
Lijnen 359 en 659: bussen gaan naar station Roodebeek.

Regionale diensten: naar Mechelen, Leuven, Vilvoorde, Jette, Merchtem, Brussels Expo, Haacht, Diegem, Roodebeek en Groenendaal.

MIVB / STIB
Het is een expressdienst die vanaf de luchthaven van Brussel en het Europese kwartaal (PlatformC) gaat en er 30 minuten over doet. Van maandag tot en met vrijdag (8 uur) is er een expresservice (nummer 12) dat alleen bij de belangrijkste haltes stopt. Doordeweeks, inclusief zaterdag en zondag (en feestdagen), na 20 uur is de lijn het nummer 21 en stopt het bij alle haltes.

Het is goedkoper om de kaartjes bij de automaten te kopen in plaats van bij de bestuurder van de bus.

Antwerp-Brussels Airport Express
Het is een dienst die tussen Antwerpen en Brussel Airport (en Viceversa) loopt. Het stopt bij:
– Kon. Astridplein (Centraal Station)
– Crowne Plaza

Ticket prijs:
– Volwassenen – € 10
– Kinderen – € 5
* Prijs is onder voorbehoud.

Flixbus
Van Platform E is er een nachtdienstbus die rijdt naar Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Lille en Parijs.

Taxi

Op de luchthaven zijn de gelisensieerde taxi’s blauw met een geel logo. Ze lopen allemaal via de meter en wachten voor de aankomsthal.

Om het centrum van Brussel te bereiken ben je ongeveer € 50 kwijt.
Om een ​​taxi toegankelijk te maken voor rolstoelen, kunnen passagiers contact opnemen met Taxi Hendriks.
Telefoon: +32 2 752 98 00
E-mail: info.melsbroek@hendriks.be

Shuttles
Er zijn pendeldiensten van de BRU-luchthaven die naar het noorden van Frankrijk reizen.

TOC-TOC bedrijf: Telefoon: +33 20 19 51 89 E-mail: contact@toc-toc.fr

Hotel Shuttles
Verschillende hotels in de omgeving van de luchthaven van Brussel bieden gratis pendeldienst aan. Om de dienst te gebruiken: ga naar Level 0, Platform E op de bus.
Wij raden u aan te bevestigen met uw hotel zodat u kunt genieten van de gratis pendeldienst voordat u arriveert op de luchthaven van BRU.

Fiets

Op het vliegveld is er een speciaal omheind fietspad (rood) dat van het busstation P15a naar de rotonde in Zaventem gaat. Er zijn speciale plaatsen om de fietsen te parkeren, evenals de laadstation voor elektrische fietsen.

Autoverhuur

Bekijk hier de verschillende bedrijven, aanbiedingen en prijzen die u nodig hebt om een ​​auto te huren in de luchthaven van Brussel. Boek nu online en zorg ervoor dat u uw voertuig klaar bent!