Transport

Trein

Als je op de luchthaven van Brussel bent heb je de mogelijkheid voor een nationale of internationale trein. Het treinstation ligt op Level -1 in de terminal van Brussels Airport. Zie voor aankomsten: Arrivals Brussels Airport

Internationale treinen
Met de internationale treinen kun je naar enkele steden Belgie zelf maar zeker ook naar Nederland reizen zoals Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Reis met de trein in ongeveer 1.30 uur a 3 uur, afhankelijk van de bestemming.
Je kan ook naar Brussel Midi Station reizen met de trein. Vanuit hier kun je waar reizen naar Duitse steden zoals Keulen, met de trein naar Parijs in Frankrijk net zoals Lille of wellicht wil je wel met de Eurostar naar Londen.

Nationale treinen
Brussels luchthaven heeft zeker ook vele verbindingen met andere treinstations in de omgeving zoals Noord, Midden en Midi. In het weekend zijn er ook nog opties om met de trein te reizen die uit Luxemburg, Schuman en Etterbeek komen om naar het vliegveld van Brussel gaan. Voor overige bestemmingen in België kan je soms ook met de internationale treinen zoals de Thalys of de ICE reizen maar zeker ook met de regionale treinen. Er zijn diverse mogelijkheden om de vele treinstations in België te bereiken. Voor meer informatie kunt u terecht op: Belgian Railways Website

Bus

De bussen zijn te vinden op de etage 0 van de luchthaven Brussel. Er zijn meerdere platforms voor diverse busorganisaties: De Lijn, MIVB / STIB en Antwerpen-Brussels Airport Express.

Reizen met De Lijn
Lijnen 272 en 471: deze hebben een route naar Brussel Noord station.
Lijnen 272, 471 en 620 reizen de NAVO/NATO.
Lijnen 359 en 659: deze routes zetten de reis voort naar busstation Roodebeek.

Regionale diensten naar diverse steden: Mechelen, Jette, Leuven, Brussels Expo, Haacht, Vilvoorde, Roodebeek, Merchtem, Diegem en Groenendaal.

MIVB / STIB
Het is een express bus service die naar een Zaventem aankomst naar het Europese kwartaal (PlatformC) reist met een reistijd van 30 minuten. Op doordeweekse dagen start deze service (nummer 12) vanaf 8 uur dat alleen bij de belangrijkste haltes stopt. Ook op doordeweekse dagen maar ook inclusief zaterdag en zondag rijdt na 20 uur nummer 21 die bij iedere halte stopt.

LET OP; koop uw kaartje bij de betaalautomaat als er tijd voor is. Deze zijn namelijk goedkoper dan bij de bestuurder van de bus.

Antwerp-Brussels Airport Express
Deze bus service rijdt vanzelfsprekend tussen de stad Antwerpen en het vliegveld van Brussel . Er wordt alleen gestopt bij de volgende haltes:
– Kon. Astridplein (Centraal Station)
– Crowne Plaza

Ticket prijs:
– Volwassenen – € 10
– Kinderen – € 5
* Prijs is onder voorbehoud.

Flixbus
Als je met de Flixbus wilt reizen kan je naar Platform E. Er zijn ook nachtbussen die rijden naar Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Lille en Parijs.

Taxi

Op de luchthaven zijn de gelisensieerde taxi’s blauw met een geel logo. Ze lopen allemaal via de meter en wachten voor de aankomsthal.

Om het centrum van Brussel te bereiken ben je ongeveer € 50 kwijt.
Om een ​​taxi toegankelijk te maken voor rolstoelen, kunnen passagiers contact opnemen met Taxi Hendriks.
Telefoon: +32 2 752 98 00
E-mail: info.melsbroek@hendriks.be

Shuttles
Er zijn pendeldiensten van de BRU-luchthaven die naar het noorden van Frankrijk reizen.

TOC-TOC bedrijf: Telefoon: +33 20 19 51 89 E-mail: contact@toc-toc.fr

Hotel Shuttles
Verschillende hotels in de omgeving van de luchthaven van Brussel bieden gratis pendeldienst aan. Om de dienst te gebruiken: ga naar Level 0, Platform E op de bus.
Wij raden u aan te bevestigen met uw hotel zodat u kunt genieten van de gratis pendeldienst voordat u arriveert op de luchthaven van BRU.

Fiets

Op het vliegveld is er een speciaal omheind fietspad (rood) dat van het busstation P15a naar de rotonde in Zaventem gaat. Er zijn speciale plaatsen om de fietsen te parkeren, evenals de laadstation voor elektrische fietsen.

Autoverhuur

Bekijk hier de verschillende bedrijven, aanbiedingen en prijzen die u nodig hebt om een ​​auto te huren in de luchthaven van Brussel. Boek nu online en zorg ervoor dat u uw voertuig klaar bent!